Inhoud

 

 

Ik maak tegenwoordig zelf halsbanden, riemen en speeltjes van Multi-lijn touw.

Het Multi-lijn touw is gemaakt van polypropyleen, een kunststof welke geen vocht opneemt. Hierdoor wordt het minder snel vies en is het licht in gewicht, ook als het nat wordt. Daarnaast blijven de Multi-lijn touwen drijven in water, waardoor het uitermate geschikt is om speeltjes van te maken. Het materiaal kan gewassen worden in de machine op 40 graden.

De riemen en halsbanden kunnen op maat gemaakt worden en in de meeste gevallen ook in een kleur naar keuze. Wat is er nu leuker om als fokker je puppenmensen een mooie riem mee te kunnen geven, bijvoorbeeld voor de reuen een blauwe en voor de teven een roze!

 

De bredere banden zijn heel fijn voor de lange vacht van ons ras. Deze banden zijn wel wat duurder dan de smallere, er zit veel meer materiaal in en het is een nogal bewerkelijke band. Ze worden gemaakt met 8 lijnen en in maximaal 4 verschillende kleuren. U vraagt en ik ga kijken of ik aan de kleuren kan komen, er is heel veel mogelijk. De banden worden helemaal op maat gemaakt, zodat de hond er niet uit kan schieten als hij weg wil.

Prijzen op aanvraag, is vaak afhankelijk van de maat en eventuele bling-bling, maar om een indicatie te geven:

Brede halsbanden tussen 20-25 euro, smallere banden vanaf 10 euro, riemen vanaf 10 euro en speeltjes rond 5 euro.

 

Nieuw is de anti-tekenband. 

Er wordt de laatste tijd steeds meer geschreven over EM-keramiek, waarbij EM staat voor Effectieve Micro-organismen. De werking van de keramiekkralen wordt zeer uitgebreid beschreven op diverse websites, google is hierbij uw beste vriend.

Feit is wel dat het lijkt het helpen bij de bestrijding van teken bij de hond, reden waarom ik banden ben gaan maken met deze kralen. De banden bieden uiteraard geen 100% garantie tegen teken, maar dat bieden chemische middelen ook niet. Na 2-3 weken constant dragen zal de werking van de band optimaal zijn (de band mag uiteraard wel even af bij bijv. wild spelen), zwemmen met de band is geen probleem.

Onderhoud: de halsband iederen 2 weken afspoelen met schoon water om vervuiling tegen te gaan en dan laten drogen in de zon of onder een UV-lamp. Op deze wijze worden de micro-organismen weer geactiveerd. Bij goed onderhoud gaat de band voor onbepaalde tijd mee, er wordt gesproken een "hondenleven"  lang.

N.B. de band kan niet gebruikt worden om er een riem aan te bevestigen, daarvoor is de sluiting niet sterk genoeg!

Deze banden kosten in de "briardmaat"  12,50 exclusief verzendkosten (zijn ongeveer 2,50)

Afbeeldingsgalerie