Inhoud

2-12-2018: door internetstoring even niet aan de site kunnen werken, maar we gaan dat nu inhalen:

De pups zijn nu 7,5 week en hebben aardig wat meegemaakt de afgelopen 2 weken: bij de dierenarts geweest en ingeënt, de chipper is geweest en de Briard Vereniging is geweest voor de karaktertest en keuring. Alles is prima verlopen en vooral van de Briard Vereniging niets dan lof over het hele nest, zowel de karaktertest als het uiterlijk van de hondjes. Uiteraard is het heel erg fijn te horen en om bevestigd te krijgen wat we zelf al dachten.

De puppen spelen zoveel als het weer het toelaat lekker buiten, zijn al een paar keer in het bos geweest en inmiddels ook aan een riempje op straat. Hieronder nog wat series foto's

Afbeeldingsgalerie

Afbeeldingsgalerie

Afbeeldingsgalerie

19-11-2018: het energielevel stijgt per dag en de bak wordt dan ook echt te klein. Enkele malen per dag lopen ze met z'n alle door de kamer te denderen en gister en vandaag zijn ze ook buiten geweest. Het is wel koud, maar droog en ze vinden het heerlijk. 

De komende week hebben ze het best druk: een 3de wormkuur, woensdag naar de dierenarts voor de eerste enting, de chipper zou deze week ook nog ergens komen en dan op zaterdag de karaktertest. Daarnaast is het de bedoeling, als het weer het toelaat, om vanaf donderdag met de hele kudde naar het bos te gaan, foto's hiervan gaan zeker volgen.

Afbeeldingsgalerie

12-11-2018: de pupjes worden steeds aktiever en dus ook leuker. Alle toekomstige eigenaren zijn inmiddels geweest en de pups laten zich heerlijk knuffelen, net als mama Japie. We hopen op wat mooier weer, zodat ze lekker buiten kunnen spelen, maar voorlopig moeten ze zich nog even binnen vermaken.

Afbeeldingsgalerie

7-11-2018: we zien de pupjes nu per dag veranderen, vachtjes groeien, oortjes, oogjes en het hele koppie verandert enorm. Afgelopen weekend veel bezoek gehad en de pupjes lieten zich heerlijk knuffelen, evenals mama Japie. 

Op maandag hebben ze voor het eerst puppiepap met vlees er doorheen gegeten, na eerst wat proefhapjes met alleen vlees. Er zitten geen vegetariërs bij en het eten uit een bakje gaat per dag beter en gecontroleerder. Vandaag de 2de wormkuur gegeven en wederom hebben ze dit goed verdragen.

Afbeeldingsgalerie

3-11-2018: de pupjes hebben kennis gemaakt met vlees en er zijn geen vegetariërs bij. Na een eerste aarzeling werden de eerste vleeshapjes verslonden. Hieronder van ieder pupje een aparte foto.

Afbeeldingsgalerie

1-11-2018: we hebben de werpkist uitgebreid met een gedeelte waarin kranten op de bodem liggen en vraag niet hoe en waarom, maar de meeste pupjes gaan naar het krantengedeelte om daar hun behoefte te doen.  Mama Jadie aka Japie gaat weer graag mee naar het bos zoals op onderstaand filmpje te zien is.

Afbeeldingsgalerie

30-10-2018: het klinkt afgezaagd, maar ze groeien en groeien en worden steeds leuker. Ze beginnen op elkaar te reageren en op ons. Ook kunnen ze al aardig herrie maken, de eerste blafjes klinken goed!

 

Afbeeldingsgalerie

24-10-2018: Twee weken oud, oogjes open en ze zetten hun eerste wankele stapjes. Ze beginnen ook al meer te reageren op contact en ik krijg er geen genoeg van. Vandaag ook de eerste wormkuur gegeven, zonder problemen.

Onze dochter is amateur fotograaf en heeft vandaag zo'n 250 foto's gemaakt van het spul, hieronder de foto's die wijzelf het mooist vinden.

Afbeeldingsgalerie

19 oktober 2018: bijna allemaal hebben de pups hun geboortegewicht al verdubbeld, een paar zelfs al op dag 7 terwijl dit op dag 10 zo ongeveer de bedoeling is. We hebben inmiddels ook de namen door moeten geven aan de Raad van Beheer voor op de stambomen;  voor de jongens Odin, Oliver, Otis, Olaf en Oscar en voor de dames Olijfje, Oprah, Oumy en Oasis. Er zijn al een paar honderd foto's gemaakt, hieronder volgt een kleine selectie.

Afbeeldingsgalerie

15 oktober 2018:  Japie begint aardig te wennen aan het moederschap en produceert inmiddels een flinke hoeveelheid melk. Gevolg hiervan is dat de puppen groeien als de spreekwoordelijke kool. We wegen ze iedere dag en schrikken af en toe van de toename in gewicht.

Afbeeldingsgalerie

Het O-nest: geboren op 10 oktober 2018, op de 4de verjaardag van mama Jadie Ginger aka Japie. 

De eerste pup werd aardig vlot geboren, zeker voor een reu van 520 gram en bij een teefje dat voor de eerste keer een nestje krijgt: 4 flinke persweeën en de oudste zoon was geboren. Daarna nam Japie steeds aardig de tijd tussen de puppen, zodat ze over de eerste 5 pupjes bijna 11 uur deed. Daarna kwamen er ineens heel vlot 3 achter elkaar in 13 minuten tijd. We twijfelden of er nog een pup inzat, dachten eigenlijk van wel, maar Japie ging rustig liggen en dat is meestal het teken dat het klaar is. Dus de hond even een beetje gewassen, werpkist schoongemaakt en het hele spul kon er weer in. Ruim een uur na nr 8, alle puppen lagen heerlijk bij de moeder te drinken, kwam met 1 perswee nr 9 er letterlijk uitvallen. Hij werd uit zijn vlies gelikt, afgenaveld en hij kon naast zijn broers en zusters aanschuiven aan de melkbar.

 

Afbeeldingsgalerie