Inhoud

 Op 10 oktober was het dan eindelijk zover! De eerste pup kwam na heel veel moeite spontaan ter wereld en toen we hem zagen, begrepen we waarom het zolang geduurd had: een reu met een grote kop en een gewicht van 500 gram. Daarna duurde het heel lang voor er weer iets gebeurde en deze pup bleef vastzitten in het geboortekanaal. De dierenarts kwam en kreeg met heel veel moeite deze pup eruit. Weer een reu en ditmaal 530 gram. De dierenarts constateerde een zeer nauwe doorgang bij Ginger en besloot te blijven voor de 3de pup. Deze 3de pup zat echter muurvast in het geboortekanaal en de arts voelde hem absoluut niet bewegen en gedacht werd dat deze pup al overleden was in het geboortekanaal. Hierop zijn we naar de kliniek gegaan waar een keizersnede verricht werd. Hier werden er nog 2 puppen geboren en ook de vermeende overleden pup kwam vrij vlot goed op gang. Tweeënhalf uur na vertrek uit huis kwam we al weer terug met een wakkere moederhond en 4 gezonde puppen. Moeder en kinderen maken het prima!

 

Afbeeldingsgalerie

12 oktober: de puppen groeien als de spreekwoordelijke kool! Na 48 uur wegen de reuen al boven de 600 gram en het teefje 565 gram.

Met moeder Ginger gaat het gelukkig ook weer goed. Het was voor haar toch wel lastig na de keizersnee, ze wilde niet eten en verzorgde haar kroost minimaal, dat wil zeggen: ze gaf ze eten maar schoonmaken was er niet bij. Vandaag is zij weer aardig zichzelf en verzorgt de puppies zoals het hoort.

Afbeeldingsgalerie

15 oktober: zoals in het laatste nieuws te zien is, is Ginger op 13 oktober overleden. 

We hebben de puppen in eerste instantie gevoed met een sonde, maar vandaag hebben ze alle 4 hun eerste flesje gedronken, en hoe! De kunstmelk gaat er vlot in en ze zijn gelukkig ook weer aan het groeien, nadat ze aanvankelijk even afvielen toen hun moeder overleden was. Wij moeten nu taken van de moeder overnemen, zoals het laten plassen en poepen van de puppen. Ze moeten hiervoor gestimuleerd worden en dat was voor ons ook even wennen, maar ook dat verloopt heel vlotjes nu. Ze zien er prachtig uit, de vachtjes glanzen en ze zijn heel tevreden. Oma Izarra gaat ons helpen deze puppen op te voeden.

Afbeeldingsgalerie 15-10-2014

21 oktober: de afgelopen week was best hectisch en ook spannend, maar het lijkt erop dat we het ergste hebben gehad. De puppen groeien als kool, drinken inmiddels allemaal zeer vlot hun al veel vollere flesjes leeg en poepen en piesen de hele dag door! Het poepen is nog even een dag een probleem geweest, maar dankzij de hulp van oma Izarra gaat dat nu ook prima. Zij wast na iedere maaltijd zeer intensief de buikjes van de pupjes en die laten zich dat heerlijk welgevallen. Op dag 10 hadden ze keurig alle vier hun geboortegewicht (ruim) verdubbeld, wat voor de reuen dus betekent dat ze kilogrens gepasseerd zijn. Vandaag bereikte ook ons teefje deze grens van 1000 gram, ze doet niet onder voor haar broers. Sterker nog, ze loopt misschien wel iets voor, want zij heeft de oogjes inmiddels half open, bij één van de reuen zien we ook wat glinstering. Ze doen ook dappere pogingen om te lopen en ze beginnen meer op elkaar te reageren wat er uitziet als stoeien. Ze reageren enorm op ons, onze geur betekent eten!!!!

Gisteren werden we verrast met een pakje uit Duitsland van papa Arthur met hele leuke dekentjes en een botje voor zijn jongste nageslacht.

  

Afbeeldingsgalerie

23 oktober: de puppen worden nu per dag leuker, de oogjes gaan open, ze reageren steeds meer. Ze hebben wel een enorme zuigbehoefte, ze zuigen ook steeds aan elkaar en dat komt natuurlijk omdat er geen moeder is. We hadden al fopspenen gekocht voor ze, maar tot nu toe hadden ze daar nog geen belangstelling voor, tot vandaag!!

Afbeeldingsgalerie

24&25 oktober: de eerste wormkuur zit erin! Ze groeien op het moment ruim 100 gram per dag en dat is wel te zien, het worden al echte hondjes. Het spelen met elkaar is nu ook echt begonnen en ze hebben zelfs vandaag heel even buiten de kist op een kleedje mogen spelen, terwijl wij de kist verschoonden!

Afbeeldingsgalerie

29 oktober: het gaat nog steeds heel erg goed met de puppen. De reuen wegen nu ruim 1900 gram en Jadie was vanmorgen 1800 gram, dat is inmiddels 4x haar geboortegewicht! Ze worden steeds leuker, de eerste blafjes hebben we al gehoord en het stoeien is begonnen, ook al duurt het meestal maar 5 minuten om daarna weer in slaap te vallen. Ze slapen 's nachts inmiddels ongeveer 6 uur , terwijl ze overdag nog steeds om de 3 uur gevoed worden.

Afbeeldingsgalerie

1 november: ruim 3 weken en de gewichten gaan super, de reuen rond de 2300 gram! Het spelen begint nu echt, met elkaar en met speeltjes. Er zijn al een paar flossen "doodgeschud". Izarra gaat nu ook in de werpkist om met de puppen te spelen en ze daar nog te wassen, we zijn nog steeds erg trots op haar.

Vandaag ook bezoek gehad van Sonja en Lex, die over 5 weken met hun Balou naar huis gaan. Het is alleen nog niet bekend welke van de 3 jongens het gaat worden. Lex, dank voor de foto's!

Afbeeldingsgalerie

8 november: even wat computerproblemen gehad, maar we halen het nu in met foto's van de afgelopen week. Zondag hebben we de bak groter gemaakt met een krantengedeelte en waarom en hoe weten we niet, maar ze gaan allemaal op de kranten hun plasjes en poepjes doen. Ook zijn we gestart met vlees, het was even wennen, maar inmiddels gaat het er in als koek. Het zijn inmiddels echte hondjes, ze spelen, blaffen, grommen en groeien maar door. De tweede wormkuur zit er ook in, zonder problemen.

Afbeeldingsgalerie

10 november: het zelf eten gaat heel erg goed, de geweekte brokjes en het vlees, ze vinden het heerlijk en het wordt goed verdragen. Ze zijn nu zo leuk, dat we maar foto's blijven maken.

Afbeeldingsgalerie

14 november: 5 weken oud, wat gaat het hard.  Een paar dagen geleden kwam de eerste pup uit de bak geklommen, zodat we wat maatregelen hebben moeten treffen om ze in ieder geval 's nachts in de bak te houden. Overdag zijn ze nu regelmatig gewoon in de kamer te vinden, wat ze heel erg leuk vinden.

Afbeeldingsgalerie

23 november: het waren drukke dagen voor de puppen. Op donderdag is de chipper van de Raad van Beheer geweest en ze waren er niet erg van onder de indruk. De volgende dag naar de dierenarts voor het enten en daar werden ze door alle assistentes geknuffeld en bewonderd. Ook de beide dierenartsen hebben ze uitgebreid bekeken en waren heel tevreden over de hondjes, ze vonden ze wel "wat aan de grote kant". De puppen zelf waren wederom niet erg onder de indruk, zoals op sommige foto's wel te zien is.

Zaterdag hebben ze voor het eerst aan een riempje op straat gelopen. Met de hulp van buurkinderen konden ze met z'n vieren tegelijk naar buiten. Later op de dag zijn ze ook nog met de auto naar het bos geweest voor een eerste kennismaking met de wijde wereld. We hadden geluk en kwamen een groepje honden tegen, gelukkig heel sociale honden, en de puppen vonden het heel normaal, zo leek het. Vandaag zijn we weer naar het bos geweest en nu kwamen we een hele groep vrij jonge kinderen tegen met hun moeders en de puppen renden er op af en lieten zich uitgebreid knuffelen. 

Ze lopen inmiddels bijna de hele dag gewoon los in de kamer en zijn zo goed als krant-zindelijk. Af en toe rennen ze terug naar de kist om hun behoefte te doen of ze doen het op de kranten, die we in de kamer gelegd hebben. 

Afbeeldingsgalerie

2 december: er is veel gebeurd de afgelopen dagen: afgelopen vrijdag is papa Arthur op bezoek geweest met "oma" Ivonne en we zijn met het hele stel naar het bos geweest. Ivonne was trots op de puppen en geraakt door Jambo, die als twee druppels water op zijn vader lijkt toen hij nog zo klein was.

Op zaterdag zijn de puppen bekeken door Yvonne de Vries van de Briard Vereniging Nederland en zij heeft ook karaktertestjes afgenomen: allemaal geslaagd! Zij was was erg te spreken over de koppen van de puppen en de vachtkwaliteit.

Op zondag zijn zowel Jambo als Balou afgereisd naar hun nieuwe eigenaren en de eerste berichten zijn heel goed. De hondjes hebben de reis goed doorstaan en hebben de eerste nacht goed doorgeslapen!

Afbeeldingsgalerie

20-1-2015: inmiddels zijn de puppen al weer geruime tijd bij hun nieuwe eigenaar. De laatste berichten zijn gelukkig goed, ze groeien hard, leren snel en zijn vrolijk. We gaan de komende dagen/weken de stambomen brengen en dan met eigen ogen bekijken hoe het met Jambo en Balou gaat. Jassou zien we regelmatig, tot groot genoegen van Jadie en Jassou zelf. Ze spelen tot ze erbij neervallen.

Afbeeldingsgalerie