Inhoud

Wat een enorm feest was dit nest van Japie en Sam, 9 supergezonde en zeer relaxte pups. Ze hebben inmiddels allemaal ons huis verlaten en de eerste berichten bij de nieuwe eigenaren zijn zeer positief. Ze passen zich heel gemakkelijk aan aan hun nieuwe leefomgeving en baasjes en eventueel andere honden.

Dank aan de nieuwe eigenaren voor het vertrouwen en blijf vooral foto's sturen.....

 

Afbeeldingsgalerie

Op 10-10-2018, op haar 4de verjaardag, schonk Jadie Ginger het leven aan 9 gezonde pups, 4 teefjes en 5 reuen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 september 2018: met Coco naar de Jongehonden- en Veteranendag van de Belgische Briard Club geweest. Ze deed mee in de jeugdklasse (een klasse voor honden van 9-18 maanden) en was met haar 9 maanden de jongste van de 7 deelnemende teefjes, maar werd desondanks met een Uitmuntend op de 1ste plaats gezet. Ze heeft een ontzettend mooi keurrapport van keurmeester Claudia Bachler uit Duitsland, en daarnaast ook nog een karaktertest afgelegd en daarbij 39 van de 40 te behalen punten behaald. 

 

We hebben daar ook meegedaan aan een workshop IPO en agility. Van de agility helaas geen foto's, maar gelukkig wel van het IPO-gedeelte, zie hieronder.

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingsgalerie

De date van Jadie Ginger aka Japie en Idole Blond aka Sam is niet zonder gevolgen gebleven. Middels echo is de dracht inmiddels bevestigd en we verwachten de pups in de tweede week van oktober

 

Op 8 en 9 augustus is Japie gedekt door Sam (Idole Blond van de Hoolhoeve) en we hopen in de tweede week van oktober op een mand vol fauve puppies, zie fokplannen.

 

 

Op zaterdag 4 augustus heeft Japie deelgenomen aan een FCI NHAT - Natural Herding Aptitude Test en gehaald met een Excellent!

Hierbij wordt gekeken naar het natuurlijke gedrag ten opzichte van andere honden, mensen en vooral bij schapen. 

 

 

Afbeeldingsgalerie

Jadie Ginger aka Japie is loops en gaat waarschijnlijk volgende week gedekt worden, het worden weer spannende tijden!!!

 

1 juli 2018:

Met Japie deelgenomen aan het examen voor het Basiscertificaat speur/zoekhonden bij de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging) en we zijn GESLAAGD!!!. Volgens de beide keurmeesters zou zij de eerste Briard in Nederland zijn met dit Certificaat en uiteraard zijn we hier erg trots op, niet alleen op Japie maar ook op mezelf. Een onderdeel van dit examen is bijv het sorteren van een metalen buisje met de lucht van een persoon tussen andere, blanko buisjes uit. Voordat Japie zo'n buisje wilde vasthouden/apporteren, waren we al een half jaar verder. Verder moest ze een vreemd spoor uitwerken en daarop 2 voorwerpen verwijzen, een geweer en breekijzer in een stuk bos zoeken en verwijzen, een "slachtoffer" zoeken in het bos en verwijzen, 3 kleine voorwerpjes zoeken op een veld van 14 bij 14 en verwijzen. Daarnaast nog een flink stuk appèl, behendigheid en het optillen en doorgeven aan een vreemd persoon. Al met al een lange dag met verschillende onderdelen, maar met als resultaat een certificaat. De keurmeesters hadden erg genoten van haar enorme werklust en vrolijke karakter, "een lust voor het oog". 

Ik maak sinds kort de anti-tekenbandjes met EM-keramiekkralen, zie pagina halsbanden !!

 

VALENCIA DE LOS NIEGOS, we noemen haar COCO

Nadat onze Japie helaas leeg was gebleven (na een succesvolle dekking) hebben we besloten op zoek te gaan naar een maatje voor haar en voor ons. Na een uitgebreide zoektocht zijn we beland in Spanje, bij Elia Alia van "Los Niegos". Omdat het niet naast de deur is, moesten we het eerst met foto's doen en hebben we op de leeftijd van 6,5 week een 24-uurs vliegreisje gemaakt om de puppen zelf te bekijken. Op de leeftijd van 9,5 week hebben we haar (met de camper) opgehaald en zijn vervolgens naar de kust gereden om daar de benodigde weken tot uitvoerleeftijd vakantie te vieren. Inmiddels zijn we al weer een aantal weken thuis met Coco en het is een heerlijk hondje, zowel voor ons als voor Japie.

 

Afbeeldingsgalerie

Op zondag 29 oktober heb ik met Japie deelgenomen aan het VZH-examen (Verkeers Zekere Hond). Dit is een voor-examen voor honden die IPO gaan doen. Nu is dat absoluut niet mijn bedoeling, maar op onze club kwamen ze examenkandidaten te kort en werden er wat mensen van onze "zoekhonden"groep gevraagd mee te doen. We hebben dus 3 weken hiervoor kunnen oefenen, maar we hebben het diploma in ontvangst mogen nemen. Het examen bestond uit een flink deel gehoorzaamheid met een vast parcour volgen aan de lijn, ook om personen heen en zitten naast een persoon. Daarna datzelfde parcour nog een keer, maar dan met een loslopende hond. Een zitoefening vanuit lopen en een af-oefening met "hier"roepen. Je doet dit examen altijd als koppel: 1 hond loopt zijn parcour en de andere hond ligt aan de rand van het veld met de baas op een afstand van zo'n 25-30 meter. Als dit allemaal goed verloopt, mag je door naar het praktijkonderdeel. De honden zitten naast de geleider en 1 voor 1 omcirkelen de honden de groep, redelijk dichtbij en ze mogen dan uiteraard niet uitvallen. Vervolgens komt er iemand op een fiets luid bellend en roepend een paar keer voor en achter langs de groep. Daarna moet de hond naar voren komen en wordt vrij plotseling door een man of 15 ingesloten, de mensen gaan weer achteruit en komen dan weer snel ingelopen. Japie, in het geweld van Duitse Herders, Mechelaars en Dobermann's, had alleen oog voor mij gelukkig. De keurmeester had wel een paar punten afgetrokken voor het stuiteren wat ze af en toe deed, maar was zeer verheugd over het temperament en de werklust van de hond, dus diploma in de pocket!!

 

 

Afbeeldingsgalerie

Tijdens onze vakantie zijn we het eerste weekend van september met Japie naar de Franse Selectie geweest, waar ze wederom een hele goede karaktertest afgelegd heeft en met 18/20 punten een Uitmuntend haalde.

De exterieur keurmeester beloonde Japie met een excellent en RS, wat zoveel zegt dat ze selecteerbaar was en dat we 's middags terug moesten komen voor de eindkeuring. Helaas had ik op dat moment niemand die met haar kon lopen en bij mij ging ze springen en blaffen, wat een lol. Op het allerlaatste moment moesten wij de ring verlaten en werd zij dus niet geselecteerd vanwege haar "vrolijke" gedrag, maar al met al een superprestatie voor onze Japie.

 

Op 15 juli hebben wij tot ons grote verdriet Izarra laten inslapen. In 3 weken tijd is zij van een vrolijke en fitte hond veranderd in een zeer zieke en pijnlijke hond. Zij kon haar bek niet meer openkrijgen en onze dierenarts dacht aan een kaakontwrichting. Dit werd onder een roesje doorbewogen, foto's van de kaken, echo van de kaken, maar er veranderde weinig. Wat voor haar het ergste was, was dat zij geen tennisbal meer in haar bek kon nemen zonder daarbij te piepen, eigenlijk kon de bek niet ver genoeg open voor de bal. Uiteindelijk hebben we een doorverwijzing gevraagd naar een specialist en die stelde een MRI van de kop voor. Hierop was een al grote tumor zichtbaar achter haar oog, met uitlopers in het bot. We hadden dan ook geen andere keus dan haar zo snel mogelijk uit haar lijden te verlossen. Ze wordt enorm gemist.

 

 

 

11-12 juni 2016: Dit weekend werd op zaterdag de clubmatsch van de Briard Vereniging Nederland gehouden en op zondag de selectie. Jadie deed beide dagen mee: op zaterdag kwam ze uit in de tussenklasse en werd zij gekeurd door Mw. Werkmeister uit Duitsland. Wederom behaalde ze een 1ste plaats met een Uitmuntend. Na de clubmatch werd Jadie door de beide aanwezige keurmeesters gekozen tot beste in Nederland gefokte Briard!

Op zondag deed zij mee aan de selectie van de BVN. Alle honden die hieraan meedoen, worden uitgebreid gekeurd, gemeten en moeten deelnemen aan een karaktertest. Om in aanmerking te komen voor de titel selectionnee moeten zij een Uitmuntend halen en "selecteerbaar geacht worden", de karaktertest halen met een minimum van 12 van de 20 te behalen punten, een HD-uitslag van A of B hebben en een negatieve uitslag van de CSNB-test (erfelijke nachtblindheid).

Jadie haalde bij haar karaktertest 19 van de 20 te behalen punten, werd gekeurd door Dhr. Jacoulot uit Frankrijk, was selecteerbaar en kreeg uiteindelijk de titel "Nederlands Selectionnee 2016"  als jongste van de slechts 4 teven, die de titel dit weekend kregen. We zijn dan ook supertrots op onze Japie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B

Broer Jassou deed ook mee aan de karaktertest en behaalde als enigste van het weekend de volle 20 punten, net zoals zijn vader dat 2 jaar geleden deed! Wij weten nu in ieder geval dat onze honden ons zullen verdedigen in geval van nood, want ze stonden geen van beide toe dat wij als baasjes bedreigd werden, maar vonden even later de "bedreiger" weer aardig.

 

Mei 2016: in het Pinksterweekend zijn we met Jadie naar een groot Briard-evenement in Wietzen-Duitsland geweest. We hadden voor 2 van de 3 dagen ingeschreven: op zaterdag voor de UEBB (Union Européenne du Berger de Brie), waar Jadie uitkwam in de tussenklasse en door Dhr. Douma met 1-Uitmuntend beloond werd, het VDH-kampioenschap kreeg en het reserve-CAC. Op zondag deed ze mee met de clubmatch van de CFH (Club für Französische Hirtehunde), werd gekeurd door Dhr. Blasselle uit Frankrijk en kreeg wederom 1-Uitmuntend en een VDH-kampioenschap.

Jadie met haar prijzen!Jadie met haar prijzen!

April 2016: we hebben de afgelopen weken 6 puppen uit het L-nest bezocht en wij zijn erg tevreden. Alle eigenaren zijn nog steeds erg blij met hun hond en de honden kwamen op ons ook lekker relaxed over.  De laatste 3 worden de komende maand nog bezocht. Foto's van de puppen zijn te vinden bij het L-nest.

 

Annemieke is in januari gestart met Jadie met een training tot speurhond/reddingshond. Eerder heeft ze onze Pastis opgeleid tot reddingshond en nu is dat met Jadie ook de bedoeling. Het reglement is echter nogal veranderd, Jadie wordt nu in eerste instantie getraind voor het basiscertificaat speurhond en als ze dat eenmaal heeft, kan ze er allerlei certificaten bij halen. Zo moet ze bijvoorbeeld 3 kleine voorwerpjes zoeken en verwijzen in een veld van 14 x 14 meter. Omdat er menselijk lucht aanzit van degene die de voorwerpjes gegooid heeft, vindt ze ze ook en gaat er dan bij liggen. Zo'n klein voorwerp is dan bijv. een sleuteltje of zoiets. Ook het zoeken naar "slachtoffers" wordt geoefend, zowel in het bos als op het puin. Hieronder een filmpje van de tweede keer op het puin. Jadie moet iets zelfstandiger gaan zoeken, maar we zijn al hartstikke trots op haar dat ze het slachtoffer vindt, dan gaat blaffen en krabben als teken dat ze iemand gevonden heeft.

HOERA: de officiële uitslag van de heupen van onze "Japie" is binnen: HD-A, Norbergwaarde 40, botafwijkingen 0!                                  

Op 29 oktober zijn de puppen van Izarra en Arthur geboren: 7 reuen en 5 teefjes, uiteraard allemaal in de kleur fauve. 

Het is hard werken voor Izarra om die 12 hongerige puppen te voeden, maar de melk begint goed gang te komen.

Izarra en haar 12 puppenIzarra en haar 12 puppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 12-10-2015 zijn de heupen van Jadie op de foto gezet door Daan Kranendonk in Putten en we zijn enorm blij met het resultaat, want de dierenarts is vrij zeker van de uitslag HD-A! Als we de officiële uitslag hebben, wordt dit uiteraard vermeld., maar voorlopig zijn we hiermee al heel erg gelukkig.

Op 10 oktober 2015 zijn de "puppen" van het J-nest alweer 1 jaar geworden! Gefeliciteerd Jazzy Balou, Jassou, Jambo en Jadie!

Op 28-9-2015 zijn we met Izarra voor een echo geweest en deze bevestigde wat wij al dachten: Izarra is drachtig en eind oktober 2015 verwachten we dus fauve puppen van Izarra en Arthur.

 

hier zijn al 3 pupjes zichtbaarhier zijn al 3 pupjes zichtbaar

 

We zijn met onze "Japie" naar De Franse Selectie geweest in Pont de Veyle, het weekend van 5 en 6 september. Op zaterdag 5 september werden alle teven gekeurd en Jadie werd in eerste instantie gekeurd door Dhr. Thevenot, die haar op alle punten een Excellent gaf en als enige opmerking "een hele mooie kleur" op het papier erbij geschreven had. Met deze U moest Jadie 's middags terugkomen bij de eindkeuring van de fauve jeugdklasse, samen met nog 6 fauve teefjes. De eindkeuring werd verricht door Dhr. Blasselle, de voorzitter van de Franse Briardclub. De eigenares van Arthur, Ivonne, showde Jadie en zij hebben samen heel wat rondjes moeten lopen, maar het loonde: Jadie werd op de EERSTE plaats gezet. Daarna kwam de nr. 1 van de zwarte jeugdteefjes weer in de ring en moesten ze weer een rondje lopen, maar nu ging het wat sneller: Jadie werd EERSTE van uiteindelijk 20 jeugdteefjes en dat als op 1 na de jongste met haar 10 maanden! We waren zo verrast dat we vergeten zijn foto's te maken, dus onderstaande foto's zijn door diverse mensen gemaakt en "gepikt" van facebook!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papa Arthur werd ook in Frankrijk geshowed en hij werd geselecteerd!!

 

 

Op 28 augustus 2015 is Izarra gedekt door Arthur Dourebrie. We verwachten fauve puppen eind oktober 2015, zie verder onder fokplannen.

 

 

Het weekend van 15/16 augustus zijn we met Jadie en broer Jassou naar Gernsheim in Duitsland geweest, naar de clubmatch van de CFH - Club van Franse Herdershonden, waar onze "puppen" voor het eerst in de jeugdklasse uitkwamen.

Jassou had een week voor deze clubmatch in glas getrapt en zijn linker achterpoot zat in een stevig verband met daar overheen nog een schoentje. Ter controle van de wolfsklauwen moest het verband eraf en werd hij toch gekeurd. Hij kreeg een prachtig keurrapport, maar vanwege het mank lopen door deze blessure kreeg hij als beoordeling een ZG.

Jadie werd door een voor haar vreemde dame voorgebracht en ze liep deze keer heel erg netjes. Als jongste in een groep van 9 jeugdteefjes werd zij met een Uitmuntend op plaats 2 gezet!

 

 

Afbeeldingsgalerie

Van 16 tot en met 20 juni hebben Jadie en Blondie meegedaan aan een "cursus" schapenhoeden, georganiseerd door de Briard Vereniging Nederland. We hebben een fantastische week gehad en de honden (en de bazen) hebben enorm veel geleerd.

Op de laatste dag mochten we een soort parcourtje lopen met de schapen. De honden zaten weliswaar aan een lange lijn, maar werkten over het algemeen wel aan een losse lijn.

Jadie was met haar 8 maanden de jongste deelnemer en deed het eigenlijk heel goed, dus we zijn hartstikke trots op onze kleine "Japie", zoals ze inmiddels vaak genoemd wordt.

Afbeeldingsgalerie

Op 13 juni zijn Jadie en Jassou naar de clubmatch van de Briard Vereniging Nederland geweest, waar zij uitkwamen in de puppenklas. Jadie werd als 2de geplaatst met de mededeling dat ze eigenlijk de mooiste was, maar ze liet haar gangwerk niet zien omdat ze alleen maar springt als ik hardloop. Jassou werd wel eerste geplaatst, hij liep keurig naast me. Beide puppen kregen een heel mooi keurrapport en een Veelbelovend van de Franse keurmeesters. Helaas hebben we hier geen foto's van omdat we vanwege een enorme regenbui moesten uitwijken naar de vrij donkere hal.

 

Op 1 november is Blondie naar de Dogshow in Bleiswijk  geweest en werd daar 1 Uitmuntend, CAC en beste van het ras. We feliciteren de eigenaren van Blondie met dit prachtige resultaat.

 

Op 13 oktober is onze kersverse moeder Ginger heel plotseling overleden. Zij werd 's avonds vreselijk benauwd, raakte in shock en overleed in een tijdsbestek van ongeveer 1 uur, inmiddels bij de dierenarts aan het infuus en allerlei medicatie, maar ze gleed in onze armen gewoon weg. Onbegrijpelijk, onwerkelijk en oneerlijk, zo'n lieve en ontzettend gekke hond.

Er is sectie verricht op Ginger en er werd 4 liter lymfevocht gevonden in haar borstholte, als gevolg van een scheur in een groot lymfevat. De oorzaak hiervan is niet bekend, komt eigenlijk meer voor bij auto-trauma's. In ieder geval is ons verteld dat niemand hier iets aan had kunnen doen en dat het ook niets te maken heeft met de keizersnede of de dracht.

Ginger wordt enorm gemist: door ons, ze was de meest lieve, gekke en gezellige briard ooit; door haar moeder, die is haar speelkameraad kwijt en uiteraard door haar pups, die eigenlijk nog niet zonder moeder kunnen. Ze was, ook al was dat zeer kort, een hele goede moeder die in 3 dagen tijd alle 4 de pups nog 200 gram heeft laten groeien, waardoor ze een hele goeie basis hebben en wij er goede hoop op hebben ze alle vier in goede gezondheid groot te kunnen brengen. Voor verder nieuws over de pups, zie J-nest

Op 10 oktober is Ginger bevallen van 4 pups, 3 reutjes en 1 teefje! 

Moeder en kinderen maken het goed, na een zeer zware bevalling en uiteindelijke keizersnee. Meer nieuws over deze puppen volgt op een nieuwe pagina: het J-nest.

Op 7 september is Blondie naar de Benelux Winner in Rotterdam geweest waar Dhr. De Wilde uit België keurde en zij werd beloond met een keurige 2 U. Felicitaties voor de eigenaren van Blondie!

 

 

Op 4 september hebben we een echo laten maken en  Ginger is drachtig!!!!

 

het is moeilijk voor te stellen, maar het is echt een pupje! 

 

We kregen het verdrietige nieuws dat Neo (Igor), onze grootste jongen van het laatste nest, op 6 augustus is overleden. Hij is vreselijk geschrokken van een paard, dat ineens op hem afkwam, en in blinde paniek een weg overgerend. Helaas kwam daar een vrachtwagen die hem niet meer kon ontwijken en Neo was eigenlijk op slag dood. Wij wensen zijn eigenaren heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 Op 6 en 7 augustus is Ginger gedekt door Arthur Dourebrie, zie fokplannen

                                            

 

 

Blondie houdt van water!!!                                                       

Afbeeldingsgalerie

Op 14 juni zijn Scooby en Blondie naar de clubmatch van de Briard Vereniging Nederland geweest en werden daar gekeurd door Dhr. de Gids. Zij kregen beide een heel mooi keurrapport met allebei een extra vermelding over het leuke, vrije karakter. Vanwege het nog niet "af" zijn, kregen zij de kwalificatie Zeer Goed, maar wij waren zeer tevreden. 

Afbeeldingsgalerie

De volgende mail plus foto's kregen we van de eigenaren van Ozzie (Idefix) uit het laatste nest van Izarra:

In de bijlage wat foto's van Oz met z'n nieuwe vriend.

Hij is redelijk fel op vogels maar deze vond hij het beschermen waard. Het vogeltje liet zich zelfs likken op z'n hoofd. Dit hebben ze zo'n half uurtje volgehouden om vervolgens weg te vliegen. Het frappante was dat het beestje terugkwam en landde tussen Oz zijn poten voor de 2e sessie.

 

Afbeeldingsgalerie

LAATSTE NIEUWS   

Op 23 april hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Ucce Pu, onze grote knuffelbeer. Tijdens de spetterwandeling van 16 maart leek zij nog topfit en heeft gewoon 2 uur gelopen en gezwommen, niets aan de hand. Twee dagen later begon ze te sjokken, was wankel op de poten en hing naar links in de riem. De dierenarts zag dat haar rechter oog wegdraaide en dat er tijdens een drafje geen enkele coördinatie meer was tussen de poten, hetgeen wees op een ernstig neurologisch proces. Dit bleek ook behoorlijk progressief en in 4 weken tijd ging zij van een fitte hond, die nog wekelijks behendigheid deed, naar een zeer oude hond, die helemaal op was. Ucce was de laatste uit onze eerste foklijn, zij is ruim 10 jaar geworden.

 

De laatste foto met z'n drieën, van links naar rechts:

Izarra, Ginger en Ucce Pu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 20 april is Blondie naar de show in Goes geweest en behaalde daar 1Uitmuntend!! waarvoor wij haar eigenaren van harte willen feliciteren

 

Op zondag 16 maart hebben we een heerlijke wandeling gemaakt met de Briard Vereniging aan de rand van de Biesbosch. Scooby (Ithaka) uit het laatste nest was er ook en heeft heerlijk gespeeld met mama en grote zus. De wandeling werd aangekondigd als "spetterwandeling" en het werd vrij snel duidelijk waarom!!

                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 1 maart is Blondie naar de Martini-show in Groningen geweest. Op de leeftijd van 9 maanden en 3 dagen kwam ze uit in de jeugdklasse en werd beloond met 2U! Felicitaties voor de eigenaren van Blondie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de eigenaren van Scooby kregen we een leuke foto!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 9 februari werd door de Briard Vereniging een workshop praktijkspeuren georganiseerd. Dit praktijkspeuren gebeurt onder leiding van Henk en Brenda Bouwman (www.speurhond.nl). In de ochtend eerst een uurtje theorie en daarna een uur de beginselen van het speuren in praktijk brengen in het bos. Na de lunch begint dan het echte speuren: Brenda loopt een spoor in het bos en de honden volgen dan haar spoor tot ze haar gevonden hebben en een beloning volgt. Izarra doet dit sinds 2 jaar en loopt een spoor van ongeveer een uur! Nu deden 2 dochters van Izarra mee: Jip (Gina) uit het eerste nest en Blondie (Indy) uit het laatste nest. Beide honden vonden het geweldig om te doen en de eigenaren waren zeer verrast dat de honden zo snel door hadden wat de bedoeling was. Uiteraard waren het nu nog korte spoortjes, maar knap is het! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 januari: heerlijk gewandeld in de Soesterduinen met de Briard Vereniging. Super opkomst, er waren rond de 50 briards. In totaal 4 kinderen van Izarra: Ginger, Guus en Jip uit het eerste nest en Scooby uit het laatste nest! Het was heerlijk weer en wat hebben de honden genoten!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 januari 2014: ALLEREERST EEN HEEL GELUKKIG EN GEZOND 2014 TOEGEWENST!

De afgelopen dagen een aantal foto's toegestuurd gekregen van nakomelingen van Izarra, waarvoor onze dank! Altijd heel leuk om te zien wat er van de pupjes is geworden.

Blondie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guy: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guus:    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 november 2013: we zijn met de Briard Vereniging naar het strand in Noordwijk geweest en er waren 3 puppen van het laatste nest: Blondie (Indy), Scooby (Ithaka) en Ozzie (Idefix) en Ganou van het eerste nest van Izarra. Er waren ruim 50 briards op het strand, het weer was heerlijk, wat wil een mens nog meer! Hieronder Scooby en Ozzie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 oktober 2013: Bobo is opgehaald door zijn nieuwe eigenaars, na 2 eerdere kennismakingsrondes, die goed verlopen waren. De eerste berichten zijn ook heel goed, hij past zich razendsnel aan aan zijn nieuwe situatie. Hij heet nu Beau!

5 oktober 2013: Blondie was ingeschreven bij de IJsselshow in Zwolle en kwam uiteraard uit in de babyklasse. Ze kreeg een heel mooi keurrapport en werd beste baby van het ras. Later op de dag moest zij terugkomen in de erering, samen met ongeveer 50 baby's van evenzoveel rassen. Eerst vielen er 25 af en Blondie was er nog steeds bij. Daarna werden er 9 hondjes uitgekozen en weer was Blondie er bij. Uiteindelijk werd zij daar 5de van de dag van alle baby's. Super gedaan Blondie en felicitaties voor de eigenaars. 

3 oktober 2013: Inmiddels hebben wij sinds een aantal dagen pup Bobo terug bij ons in huis, omdat 2 leden van het gezin waar Bobo was allergisch bleken te zijn en wel zodanig dat hij er echt niet kon blijven. Hij heeft zich snel weer aangepast en speelt de hele dag met zijn moeder Izarra en grote zus Ginger. Zondag komen er al mensen naar hem kijken en we hopen op een fijn nieuw huis voor Bobo.

 

23 september 2013: We zijn met Ginger naar de Franse selektie geweest in Vendome in het weekend van 21 en 22 september. Zij is daar gekeurd door de heer Jacoulot, voor het eerst in de open klasse met als resultaat uitmuntend. Hij vond haar nog te jong om deel te nemen aan de selectie, ze moet nog wat verder uitzwaren. Ook heeft ze daar deelgenomen aan de karaktertest en behaalde 16,5 van de 20 punten, wat haar ook voor dit onderdeel een uitmuntend opleverde. Uiteraard zijn we zeer trots op onze "kleine hond".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 september 2013: Op 8 september zijn Blondie en Neo naar de jongehondendag van de Nederlandse Briard Club geweest, waar zij gekeurd werden door een Duitse briard keurmeester. Zij was zeer lovend over beide puppen. Ook hebben zij meegedaan met een puppen-karaktertest en dit ging ook bij beide hondjes heel erg goed.