Inhoud

Mei 2016: inmiddels hebben we alle puppen van het L-nest bezocht en we zijn zeer tevreden. De baasjes zijn allemaal erg enthousiast over de honden, dus dan zijn wij het ook!

Afbeeldingsgalerie

19 januari 2016: Het gaat goed met de pupjes, we horen tot nu toe alleen maar positieve berichten. Ze groeien als de spreekwoordelijke kool. We hebben al aardig wat foto's ontvangen van de nieuwe eigenaars, zie hieronder:

Afbeeldingsgalerie

1 januari 2016: GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

Izarra en Jadie zijn gelukkig niet echt bang voor vuurwerk, maar bij hele harde knallen vinden ze toch dat ze wel even moeten blaffen. Wij geven ze rond half twaalf altijd een heel groot bot en daarmee zijn ze dan zo druk dat ze niet in de gaten hebben dat het buiten zo tekeer gaat. Ook de kleintjes hebben het vuurwerk goed doorstaan, zij hebben in eerste instantie gewoon doorgeslapen en later mochten ze van grote zus Jadie ook even op haar bot kluiven.

 

Afbeeldingsgalerie

27-12-2015: Vandaag is ook Pepper (Lexie) "uitgevlogen" , zij woont nu bij de familie Schumacher in Uden en was al snel op haar gemak!

Pepper net "thuis"!Pepper net "thuis"!

Pebbels en Larry kunnen het enorm goed vinden samen en gaan elkaar nog vreselijk missen. Ook onze Japie zal de pupjes gaan missen, als grote zus speelt ze erg veel met ze. Izarra komt weer helemaal tot rust met nog maar zo weinig pups:  1-2 x per dag een wasbeurt en af en toe spelen gaat een stuk makkelijker als er maar 2 zijn!

Afbeeldingsgalerie

25-12-2015: het is redelijk rustig in huis, op dit moment hebben we nog maar 3 puppen.

Op woensdag 23-12 zijn vetrokken: Liam en hij is gaan wonen bij de familie Van den Berg in Baarn (lekker dichtbij); Luca heet nu Loek en woont bij de familie Jansen in Raamsdonksveer; Leo heet nu Duco en woont bij de familie Gaasendam in Hoogeveen en tot slot Lucie, zij heet nu Masha en woont bij de familie Steen in Oosterstreek (Friesland).

Op donderdag 24-12 vertrok eerst Layla, zij heet nu Sem en woont bij de familie Steijlen in Linne (Limburg) en daarna onze Louis en hij woont bij de familie Van de Ven in Herten (Limburg). De laatste 2 hondjes wonen 3 kilometer bij elkaar vandaan en dat is puur toeval, maar wel heel leuk.

We hebben nu dus nog Pepper (was Lexie), Pebbles (was Lola) en Larry (was Lennon) en ze gedragen zich best netjes. Ze spelen leuk met elkaar en met mama en zus, doen braaf hun behoeftes op de krant of lopen naar de bak en zoeken dan in de kamer of keuken een plekje om te slapen. Vanmiddag nog naar het bos geweest en ze hebben heel veel andere honden ontmoet, wat ook heel goed verlopen is.

 

 

Masha met haar grote "broer"           en lekker in slaap!

 

 

 

 

 

21 december 2015: het waren weer drukke tijden. Afgelopen vrijdag zijn de puppen onderworpen aan een karaktertest en werden ze helemaal bekeken door een aantal leden van de Fok Advies Commissie van de Briard Vereniging Nederland. Hierna konden we definitief de pupjes aan de nieuwe eigenaren koppelen en gelukkig is iedereen weer tevreden. Het weekend zijn bijna alle nieuwe eigenaren nog een laatste keer komen kijken, voor ze hun hondje mee naar huis mogen nemen.

Vandaag zijn we met de pupjes naar een winkelcentrum geweest en hebben een beetje rondgehangen bij de ingang van een grote supermarkt, waar veel mensen met winkelkarretjes liepen. In het begin was het voor sommige een beetje spannend, maar uiteindelijk vonden ze alle aandacht toch wel heel erg lekker!

Vanmiddag heeft Roxane alle pupjes nog een keer op de foto gezet en hieronder volgt het resultaat 

Afbeeldingsgalerie

15 december 2015: vandaag weer naar het bos geweest en vanwege het mooie weer weer filmpjes en foto's gemaakt, die we graag willen laten zien. Je merkt al duidelijk verschil met de eerste keer in het bos, ze gingen nog meer op onderzoek uit!

 

 

Afbeeldingsgalerie

12 december 2015: de eerste keer naar het bos, altijd weer een feestje! Na een eerste aarzeling over de enorme ruimte gingen ze vrij snel op onderzoek uit.

10 december 2015: de puppen hebben drukke dagen gehad: gisteren is de chipper geweest en vandaag de dierenarts voor de enting en controle. De dierenarts was erg tevreden en de puppen hebben alles goed doorstaan. Nu ze ontdekt hebben dat het in de hele kamer veel leuker is dan in hun eigen bek, willen ze er steeds vaker uit.

Afbeeldingsgalerie

6 december 2015: het is een druk weekend met veel puppenbezoek en de puppen vinden het heerlijk om zo veel in de handen te zijn en geknuffeld te worden. Het stoeien gaat ook steeds harder en regelmatig grijpt Izarra even in als het echt te hard gaat. Altijd weer mooi om te zien hoe de moederhond dan haar kinderen tot de orde roept en de reactie van de puppen: diep respect voor mama!

Afbeeldingsgalerie

3 december 2015: het gaat super met mama en pups. Izarra rent weer als vanouds achter stokken en Jadie aan. Ze voedt nog een paar keer per dag en dan meestal staand. Dat duurt dan niet lang, want de puppen hebben inmiddels een aardig gebit en hangend aan de tepel is niet heel fijn voor Izarra. 

De puppen worden steeds leuker, ondeugender en ze zijn wat langer wakker om te spelen. Ze slapen wel heerlijk de hele nacht door, dus wij ook! Ze eten inmiddels pap van geweekte brokjes en vers vlees en ze eten erg netjes!

Afbeeldingsgalerie

28 november 2015: we hebben inmiddels de uitslagen van Izarra en overleden pupjes en het blijkt een en dezelfde bacterie te zijn en daar zijn we heel blij mee. Dat betekent in ieder geval dat er geen andere oorzaken zijn en dat er dus met onze andere pups niets aan de hand is. Dat blijkt ook wel, ze groeien momenteel tussen de 80 en 100 gram per dag, eten al vlees en puppypap van geweekte brokjes en dat gaat er in als.....

Met Izarra gaat het ook weer heel goed. Ze heeft wel lang koorts gehouden, maar dat is nu eindelijk voorbij. De hechtingen zijn weer verwijderd en de melkgift is toch weer wat teruggekomen, dus ze geeft de puppen nog een paar keer per dag een "toetje" na de maaltijd!

 

Afbeeldingsgalerie

18 november 2015: er was even radiostilte omdat we het heel erg druk gehad hebben. Mama Izarra ontwikkelde al vrij snel na de geboorte een baarmoederontsteking. Door de dierenarts werd geprobeerd deze te couperen met antibiotica, maar uiteindelijk werd Izarra goed ziek met hele hoge koorts zodat op dat moment met spoed geopereerd is. De bacterie die gezorgd heeft voor deze ontsteking is waarschijnlijk ook oorzaak geweest voor het ziek worden van de twee kleinste pupjes. Na een paar dagen behandelen met medicijnen en extra warmte hebben we deze twee helaas moeten laten gaan. In de tijd dat Izarra ziek was, hebben we de puppen met de fles bijgevoed, want de melkgift van mama was op dat moment niet toereikend. 

Gelukkig lijkt de ellende nu achter ons en gaan we nu genieten van onze puppen. We hebben nu nog 5 reutjes en 4 teefjes en ze groeien volgens het boekje. Ze beginnen te stoeien met elkaar en de eerste blafjes hebben we al gehoord.

Afbeeldingsgalerie

5-11-2015: het gaat goed met de puppen, een aantal hebben hun geboortegewicht al verdubbeld en de rest gaat dat waarschijnlijk morgen doen. Izarra is heerlijk relaxed met haar elftal en gaat inmiddels ook weer graag mee naar buiten, weliswaar nog voor een kort rondje, maar wel met veel plezier!

 

Afbeeldingsgalerie

1 november 2015: 

Helaas heeft het laatstgeboren teefje het niet gered. Ze wilde als enige niet drinken bij Izarra, zodat we haar met de sonde kunstvoeding gaven en dat ging goed. Na 4 of 5 voedingen van ons ging ze uiteindelijk toch bij haar moeder drinken, maar al vrij snel zagen we dat ze een hele dikke buik kreeg die er nogal strak uitzag. Izarra waste haar heel veel, maar er kwam geen ontlasting, alleen slijm. Het hondje werd snel klagerig en we zijn met haar naar de dierenarts gegaan. De dierenarts had nog wel een soort behandelplan met pijnstilling en antibiotica in verband met het vermoeden op darminfectie, maar we hebben daarvan afgezien. Izarra liet haar links liggen op het laatst en de temperatuur van de pup was gezakt naar 33 graden, waardoor de kans van slagen extreem klein was. We hebben haar direct laten inslapen om haar uit haar lijden te verlossen. 

Met de 11 overige puppen gaat het goed, de melkproductie is inmiddels goed op gang en de puppen beginnen goed te groeien. Izarra is een supermoeder, af en toe iets te beschermend naar haar pups toe: Jadie en kater Diego mogen niet in de buurt komen van de puppen, want ze worden zo de kamer uitgejaagd.

 

Afbeeldingsgalerie

HOERA, ze zijn geboren!!! Het was een hele klus voor Izarra (en voor ons ook), maar ze heeft op 29 oktober 2015 12 puppen op de wereld gezet: 7 jongens en 5 meisjes. We zijn nu nog even heel erg druk met bijvoeding omdat de melkproductie nog niet helemaal goed op gang is, dus even snel een paar foto's. 

Afbeeldingsgalerie

Eind oktober verwachten we de puppen van Izarra en Arthur. Izarra groeit goed door en heeft eigenlijk de hele dag honger! We zijn op 11 oktober naar het strand geweest en daar heeft ze heerlijk in het zand liggen rollen. Als u goed kijkt, zijn de tepels te zien op de dikke buik, het is wel een zoekplaatje!