Inhoud

Inmiddels zijn we wel klaar met showen en zijn we lekker met Jadie, of Japie zoals haar roepnaam geworden is, aan het werk. We zijn in opleiding tot zoekhond bij de KNPV. Dit houdt in dat ze een spoor moet uitwerken, kleine voorwerpjes moet localiseren en verwijzen, grote voorwerpen (geweer en breekijzer) moet opzoeken en verwijzen en "slachtoffers" moet opzoeken en verwijzen in het bos en/of in het puin. Voor het examen zit hier ook nog een behoorlijk gedeelte gehoorzaamheid en behendigheid bij en het allermoeilijkste: het sorteren van een metalen buisje met een bepaalde lucht eraan tussen buisjes met een andere lucht. We vinden het allebei heel erg leuk en zijn behoorlijk fanatiek bezig.

 

 

Op 5 september deed Jadie mee met de Franse selectie in Pont de Veyle en behaalde bij haar karaktertest 18/20 punten. Ook de exterieurkeuring verliep heel goed en zij haalde een Uitmuntend met de boodschap vanmiddag terugkomen voor de eindkeuring.

Na ongeveer 1,5 uur in de brandende zon gestaan te hebben, werd zij opnieuw bekeken en nu door alle 4 de keurmeesters en we mochten weer blijven. Uiteindelijk moesten we met alle overgebleven honden nog één rondje lopen en dat werd ons fataal. Ze had zo lang stilgestaan en gelegen dat ze nu ging blaffen en springen en toen moesten we helaas alsnog de ring verlaten: te vrolijk! :)

Maar al met al waren we uiteraard heel tevreden, zeker weer over haar karaktertest!

Juni 2016: clubmatch en Selectie Briard Vereniging Nederland in Soest

Zaterdag clubmatch, keurmeester Mw. Werkmeister (Duitsland): 1U in de tussenklasse

Na de clubmatch werd Jadie door beide keurmeesters aangewezen als BESTE in Nederland gefokte Briard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag Selectie, keurmeester Dhr. Jacoulot (Frankrijk) en later ook Mw. Werkmeister: met de beide keurmeesters en een trotse eigenaar!met de beide keurmeesters en een trotse eigenaar!

 

GESELECTEERD met een karaktertest van 19/20!

Pinksterweekend 2016 in Wietzen - Duitsland

Zaterdag UEBB , keurmeester dhr. Douma (Nederland): 1U in de tussenklasse, reserve-CAC en een VDH-kampioenschap

Zondag clubmatch CFH, keurmeester Dhr. Blasselle (Frankrijk): 1U in de tussenklasse en een VDH-kampioenschap

Jadie met haar behaalde prijzenJadie met haar behaalde prijzen

Hoewel wij niet dol zijn op showen, zijn we nu 2x met Jadie naar de show geweest: in augustus naar Gernsheim, Duitsland naar de clubmatch van de Duitse Club voor Franse Herders. Jadie was met net 10 maanden de jongste van de jeugdklasse van 9 teefjes en werd met een prachtig keurrapport en een Uitmuntend op de 2de plaats gezet!

Begin september 2015 werd Jadie geshowd op de Selectie van de Franse Briard Club in Pont de Veyle, Frankrijk, waar ze met wederom een prachtig keurrapport, uit een groep van 20 jeugdteefjes op de EERSTE plaats gezet werd!

 

Afbeeldingsgalerie

Op 10-10-2014 werd Jadie Ginger geboren, dochter van Givry Ginger la Jeunesse de Valence en Arthur Dourebrie. 

Jadie werd als laatste geboren in een nest van 4 puppen, 3 reuen en 1 teefje, met een gewicht van 450 gram. We hadden al het plan om een teefje van dit nestje te houden, uiteraard niet wetend dat we weinig te kiezen hadden. Om die reden hebben we in eerste instantie nog getwijfeld over het houden, maar toen Ginger overleed, was alle twijfel weg en het ziet er naar uit dat Jadie op haar moeder lijkt!

 

Jadie heeft inmiddels de puppencursus en de "puber"cursus met goed gevolg doorlopen. We hebben samen een 5-daagse cursus schapenhoeden gevolgd en in oktober gaan we beginnen met Elementaire Gehoorzaamheid. Ze is een enorm vrolijke en energieke briard. Haar beste vriendje is onze kater Diego, die sinds eind mei bij ons is komen wonen.

 

Afbeeldingsgalerie