Inhoud

Izarra des Nez Mouilles, geboren 31-8-2009, overleden 5-7-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izarra was een heerlijke hond, waarmee we een aantal jaren aan praktijkspeuren hebben gedaan en dit was heel duidelijk haar "ding". Ook zwemmen en achter een tennisbal aanrennen kon ze uren volhouden. Zij heeft in totaal 3 nestjes gehad, waaruit wij Ginger hebben gehouden uit haar eerste nest.

Izarra is ook niet oud geworden helaas. Na vele onderzoeken, omdat zij verdacht werd van een kaak uit de kom, bleek zij een tumor achter haar oog te hebben met al ingroei in het schedelbot, waarna wij haar hebben laten inslapen.

 

Givry Ginger la Jeunesse de Valence (Izarra x Milo), geboren 17-12-2011, overleden op 13-10-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ginger was misschien wel de "liefste" briard, die we gehad hebben. Ze vond iedereen en alles leuk. Tijdens de puppycursus zat ze in een groep met 5 teckels en ze was daarna dol op kleine hondjes.  Ginger was ogenschijnlijk super gezond, goed gebouwd, prachtige vachtkleur, heupen prima. We hebben haar een paar keer geshowed en zij kreeg alle keren uitmuntend. Zij heeft in 2013 meegedaan bij de Franse Selectie, waar zij ook uitmuntend kreeg en bij de kraktertest 16,5/20 punten.

Helaas is Ginger heel jong overleden aan een aneurysma van een groot lymfevat in de borstholte, 3 dagen na de geboorte van haar 4 pupjes.  

   Ucce Pu la Jeunesse de Valence, geboren 15-12-2003, overleden 23-4-2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Ucce is geboren als enige levende pup van Pastis, waardoor zij naar andere honden toe best moeilijk was. Voor ons was zij een fantastische hond, zij was het maatje van onze dochter. Ucce was HD-vrij en had tijdens de evaluatiedag van de NBC in 2006 129/135 punten, waarmee zij het hoogste aantal van de fauve teven had die dag.
Ucce is ook 1x gedekt geweest, maar zeer waarschijnlijk door besmetting met het herpesvirus werden de 7 pupjes geboren met veel te lage gewichten en zijn zij alle 7 binnen 48 uur overleden. Na deze ingrijpende gebeurtenis hebben wij Ucce niet meer laten dekken, waarmee onze eerste foklijn dus gestopt is.
Met Ucce hebben we het VZH- en UV-diploma in ëën weekend gehaald en daarna is zij met onze dochter de behendigheidssport ingegaan en dit heeft ze met veel enthousiasme gedaan tot ongeveer 4 weken voor haar overlijden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pastis Feerique, geboren 24-12-1999, overleden 10-11-2011

Pastis was een achterkleindochter van Amber, gefokt door de familie Snijders. Met Pastis heeft Annemieke reddingshondenwerk gedaan en ook een officieel diploma gehaald, wat best bijzonder is voor een briard. Er was ook gezegd dat zij het niet zou redden omdat briards geen vreemde mensen zouden willen zoeken, maar Pastis vond iedereen lief en leuk, dus zocht ze ook vreemde mensen. Zij werd Belgisch Selectionnee in 2002 en behaalde daar ook haar karaktertest. Pastis heeft slechts 1 pupje gehad en die kan je dan uiteraard niet wegdoen: Ucce Pu.

 
Izarra La Jeunesse de Valence, geboren 29-3-1993, overleden 11-9-2002

Izarra was een dochter van Amber en was de makkelijkste briard ooit. Zij vond werkelijk alles goed en ook alles leuk als de baasjes er maar bij waren. Met haar hebben we ook de gehoorzaamheidsdiploma's gehaald en ook behendigheidswedstrijden gedaan. Zij deed het op shows nog beter dan Amber, maar omdat wij er niet zo gek op zijn is ze niet heel veel op show geweest. Izarra heeft 2x een nest gehad met in totaal 11 puppen.

 
 
         

 Duchesse Amber van de Ridderweide, geboren 5-9-1988, overleden 18-10-2000.

Amber was onze eerste briard, een heerlijke werkhond en een hele goede moeder. Met haar hebben we GG-I en GG-II gedaan, UV, VZH, IPO, behendigheid en schapenhoeden. Daarnaast liep ze hard met de baas en trainden zij samen voor de halve marathon. Van tentoonstellingen hield ze niet, maar haalde wel heel makkelijk haar U'tjes.  Amber heeft 3x een nest gehad met in totaal 26 puppen.